top of page

Mijn filosofie

We proberen door een aanpassing van de voeding een gewichtsvermindering te realiseren, een bestaande medische conditie te ondersteunen of je gewoon beter in je vel te laten voelen. Dit gebeurt niet alleen door voeding maar kan ook door het juiste gebruik van “orthomoleculaire” of voedingssupplementen. Hierover bestaan nog flink wat misverstanden en vooroordelen.

 

Ik kies voor supplementen die biochemisch onderbouwd en

up-to-date zijn volgens de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Op basis van een vraaggesprek worden supplementen geadviseerd welke jouw lichaam nodig heeft om zichzelf te herstellen waar dit kan of om jouw gezondheid te optimaliseren. Vergeet echter niet dat bloedanalyse en medische beeldvorming behoren tot het domein van de arts en onontbeerlijk zijn voor een juiste diagnose en behandeling. 

Ik verkies vaak de doordeweekse voeding van eigen (europese) bodem. Niet dat voeding uit verre landen kwalitatief moet onderdoen, wèl omdat ik bewust kies voor korte-keten voeding èn ik ervan overtuigd ben dat onze spijsverteringsenzymen meer gericht zijn op streekgebonden voedingsmiddelen. 

 

De keuze tussen biologisch of conventioneel geteeld voedsel is vooral een persoonlijke aangelegenheid. Hierbij is de rijpheid van het voedsel van primordiaal belang. In de anti-aging hype vergeten we maar al te vaak dat de hoogste concentratie aan antioxidanten zich bevindt in rijp geoogst voedsel. Biologische voeding is aan strenge controles onderworpen op vlak van residuen van bestrijdingsmiddelen, bevat – voor eenzelfde rijpheidsgraad – méér fytonutriënten waaronder de kankerwerende salvestrolen in kleurrijke groenten en fruit, en heeft een rijkere smaak. Bio is over het algemeen duurder dan conventionele voeding, maar als je bewuster eet, geef je ook minder uit aan ongezonde, calorierijke etenswaren.

Door enerzijds te informeren en anderzijds de valkuilen en pijnpunten van je voedingsgewoonten bloot te leggen, zoek ik samen met jou naar een compromis tussen wat noodzakelijk en wat haalbaar is.  Daarom spreek ik niet graag over een dieet, maar liever over een individueel aangepaste voeding.  Zo krijg je een gevoel van begeleiding en ondersteuning, veeleer dan van beoordeling.  Om op termijn succesvol te zijn, gaan we de voeding afstemmen op jou en niet omgekeerd.

 

Doorheen mijn studie en zoektocht naar “de meest gezonde voedingswijze” ben ik tot de conclusie gekomen dat als je alle beschikbare informatie op een hoopje gooit, er in feite…weinig tot niets overblijft wat je wèl mag eten. Voor iedere strekking (van veganisme tot het paleodieet) zijn er wel pro’s en contra’s te vinden, dus waarom er nog over discussiëren? De zoektocht naar de juiste voeding is een individueel pad en ik help je alleen maar op weg.

Tijd voor kwaliteit

Ik ben ervan overtuigd dat  - naast de reguliere medische check-up en complementaire therapieën - ook  voeding zijn plaats inneemt binnen de gezondheidszorg.

 

We leven immers almaar langer en het is jammer dat verkeerde voeding de kwaliteit van het ouder worden vaak ondermijnt.

 

Denk maar aan obesitas, dat de leeftijdsverwachting met 8 jaar doet dalen wegens het verhoogde risico op o.a. hart -en vaatziekten, kanker, diabetes, botproblemen, ...

Gezond ouder worden

Gezond ouder worden staat gelijk met kwalitatief ouder worden. Wat doe je met een leeftijdsverwachting van 80 jaar als je vanaf je zestigste aan je bed of zetel gekluisterd bent, omgeven door dozen medicatie?

 

Kwaliteit vraagt zorg en aandacht. Het wordt je niet in de schoot gegooid, je moet het zelf afdwingen. Daarom raad ik je in deze tijden aan om te investeren in datgene wat je werkelijk aanbelangt, en dat is jouw gezondheid!

 

Zou jij kiezen voor een energiek lichaam en een frisse geest, en dat zo lang mogelijk willen aanhouden?

bottom of page