top of page

Over mezelf

Op mijn negentiende raakte ik gefascineerd door voeding. En dan vooral door de impact ervan op ziekte en gezondheid. In die mate zelfs dat ik mijn kandidatuur in de Scheikunde niet verderzette, en een bacheloropleiding Voedingsbiochemie volgde (KaHo Sint-Lieven, 1991).

 

Deze studie bracht me een brede basis bij in de voedingswetenschap, maar gaf me geen antwoord op de vraag naar het verband tussen voeding en gezondheid.  

 

Mijn zoektocht bracht me uiteindelijk bij een opleiding tot Voedings- en Gezondheidsconsulent (Europese Academie voor Complementaire Gezondheidszorg, 1996), dewelke me een duidelijk overzicht gaf van de verschillende voedingsstrekkingen en een tip van de sluier lichtte omtrent de relatie met gezondheid.

 

Vanuit die optiek heb ik me sindsdien verder verdiept in voedingssuppletie en orthomoleculaire suppletie. Dit laatste betekent dat er supplementen aangeboden worden in therapeutische doses, goed opneembaar én in een lichaamseigen vorm.

 

Mijn praktijk startte ik in 1998, in bijberoep. Ik zie het als mijn taak om mensen te begeleiden naar gezondere eet –en leefgewoontes, en mensen met bepaalde pathologieën of specifieke gezondheidscondities te ondersteunen d.m.v. een aangepaste voeding (functionele voeding). Er kan ook louter preventief gewerkt worden door o.a. de vetzuurbalans, antioxidant-status of nutriëntentoevoer te optimaliseren.

 

Daarnaast ben ik sinds 1991 werkzaam in de R&D afdeling van Fujirebio (voormalig: Innogenetics) waar ik mee verantwoordelijk ben voor de ontwikkeling van diagnostische testen voor o.a. neurodegeneratie (Ziekte van Alzheimer), cardiologische events, infectieuze ziektes, … en voor automatisatie van bloedtesten.

"Ik zie het als mijn taak om mensen te begeleiden naar gezondere eet- en leefgewoontes."  

Door de combinatie van het analytisch denken omtrent moleculaire interacties en bloedparameters enerzijds, en de holistische benadering van het menselijk lichaam anderzijds, slaag ik er in om de noden van het individu in te schatten, en hem/ haar op die manier geschikte adviezen te geven.

bottom of page