top of page

Suppletieadvies

Onder bepaalde omstandigheden kan het gebruik van een voedingssupplement flink wat soelaas bieden. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van spijsverteringsklachten (reflux, slechte vertering, maagkramp, misselijkheid,…), chronische ontstekingsklachten, spierkramp, spierpijn, verhoogde cholesterolwaarden, verzuring, bijnieruitputting bij burn-out, depressieve neigingen, stress, ontwikkelingsstoornissen, verlies aan spiermassa bij laagcalorische diëten… 

Door het continu volgen van  bijscholingen omtrent orthomoleculaire suppletie (een wat meer wetenschappelijke benaming voor hoog gedoseerde voedingssupplementen, voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling) probeer ik up-to-date te blijven van de wetenschappelijke ontwikkelingen binnen dit domein.  Let wel: voor sportsupplementen roep je beter het advies in van een sportnutritionist. Deze discipline vereist een specifieke kennis van sportdiëtiek, metabolisme bij sporten en sportblessures. 

 

De term voedingssuppletie wekt vaak argwaan op, en dat is niet geheel onterecht: we mogen gerust stellen dat 90% van alle op de markt aangeboden supplementen niet of te weinig significant werken. Ik richt me op de 10% die wel goed onderbouwd zijn en waar een duidelijke visie achter zit op vlak van opneembaarheid (biodisponibiliteit) en werking. Daarnaast kan ik me beroepen op intussen méér dan 20 jaar ervaring, zodat een juiste inschatting van je behoeften en noden kan gemaakt worden (voor zover dit niet reeds zou aangetoond zijn in het bloedbeeld) op basis van je klachtenpatroon.

 

Via orthomoleculaire voedingssuppletie zorgen we ervoor dat het lichaam de benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden aangeboden krijgt, zodat het optimaal kan functioneren of opnieuw in balans kan gebracht worden. Als je bedenkt dat voedingsgewoonten drastisch veranderd zijn en de kwaliteit van onze voeding op vlak van micronutriënten door milieuvervuiling en diverse bewerkingsprocessen sterk is verminderd, kan je je wellicht inbeelden dat een supplement soms “wonderen” kan verrichten.

 

Voedingssuppletie doet niet méér dan het lichaam voorzien van de juiste hoeveelheden biologische stoffen, zoals voedingsstoffen, vitaminen, mineralen, sporenelementen, enzymen, darmbacteriën, enz., en dat in overeenstemming met de klachten/ aandoening van de consultant. Basis voor dit alles is de kennis uit de biochemie. Deze wetenschap heeft de grote geheimen van de celstofwisseling ontrafeld en daarmee het ontstaan van veel aandoeningen blootgelegd.

 

De aangeboden supplementen kunnen van plantaardige, dierlijke of in vitro oorsprong zijn, en worden geleverd door betrouwbare producenten die zelf aan strenge controles zijn onderworpen.

​

bottom of page